Wykonanie

Propozycja na karanawalowe przyjecie, albo na samotny wieczor przed telewizorem ;) Samo zdrowie w srodku zimy :)Oto przepis w wersji imprezowej- 6-8 porcji250 g
sera gouda250 g
sera radamer150 g ciemnych
winogron150 g jasnych
winogron1
czerwona cebula1 peczek
szczypiorku100 g luskanych orzechow wloskich4 lyzki
oleju orzechowego4 lyzki
octu winnegosol,
pieprz cukierSery pokroic w slupki.
Winogrona umyc, pokroic na polowki i usunac pestki.
Cebule posiekac w kostke, ulozyc na sitku opruszyc
cukrem, przelac wrzatkiem, a nastepnie zimna
woda, osaczyc.
Szczypiorek oplukac, pokroic. Posiekac
orzechy.Przygotowac sos:
cebule wymieszac ze
szczypiorkiem i
octem. Ucierac widelcem powoli dolewajac
ocet, dodac sol,
pieprz i nieco
cukru.
Sery wymieszac z
winogronami i
orzechami. Polac sosem i wymieszac.