Wykonanie
Jest zdrowa, bogata w witaminę C i antyutleniacze. Zimą jak znalazł dla wspomagania odporności. Znana wszystkim Polakom -
kapusta kiszona! Nasza dzisiejsza bohaterka wystąpi w wersji na szybko, jako bardzo prosta surówka do obiadu. Pamiętajcie, żeby Wasza
kapusta była KISZONA, a nie KWASZONA. Dlaczego to takie ważne przeczytacie pod tym
linkiem.


Składniki:250 g
kiszonej kapusty,1/2
cebuli,1 łyżeczka
cukru,1/2 łyżeczki
oleju z pestek
winogron,świeżo mielony
pieprz.

Przygotowanie:1.
Kapustę odsączyć z nadmiaru solanki i rozdzielić
nitki. Przełożyć do naczynia.2.
Cebulę drobno pokroić i dodać do
kapusty kiszonej.3. Całość posłodzić i dodac
olej z pestek
winogron. Dokładnie wymieszać i podawać do obiadu.

Smacznego!