Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
winogrona ciemne 20 dekagramów
winogrona jasne 20 dekagramów
arbuz 40 dekagramówEdamer 40 dekagramów
oleju 4 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
musztardy 1/2 łyżek deserowych
dżem 1 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Winogrona umyć, jeśli trzeba, usunąć pestki.
Melon obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w plasterki. Plasterki
sera i
melona pokroić w słupki.
Dżem połączyć z
musztardą, dodać
szczypiorek,
ocet i
olej, przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Wszystkie składniki polać sosem, wymieszać i odstawić na 10 minut. Przed podaniem można posypać prażonymi orzeszkami.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
seremSałatkiKomentarze:Autor: chce schudnacData: 2009-01-03nie dobraDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: