Wykonanie
Składniki :3 kg
buraków1 duży
seler2 korzenie
pietruszki4
marchewki1
por2,5 litra
wody1 łyżka
octu1 łyżka
cukruzakwas (wedle uznania )4
liście laurowe2
ziela angielskie3 łyżki
pietruszki2 łyżki
majeranku4 ząbki
czosnkusólpieprzSposób przygotowania :
Wodę wlej do dużego garnka i ją zagotuj.
Buraki,
cebulę ,
seler,
czosnek ,
marchew ,
por,
korzeń pietruszki umyj , obierz i pokrój na niewielką kostkę oraz wrzuć do garnka .
Majeranek,
liście laurowe,
ziele angielskie i
pietruszkę wsyp do garnka .Całość gotuj przez 90 minut na niewielkim ogniu.Z barszczu wyjmij wszystkie warzywa i przelej go przez sito .Do barszczu wsyp
sól,
pieprz,
cukier oraz wlej
ocet i zakwas .Całość dobrze wymieszaj. Smacznego :)