Wykonanie
Ciasto:30 dag
maki przennej10 dag
margaryny10 dag
cukru1 łyzeczka
proszku do pieczenia1
jajko2
żołtkaszczypta
soli.
Make przesiac na stolnice dodac
margaryne i stopniowo reszte składników, Zagnieść ciasto. Wyłożyc ciasto na forme do pieczenia.
Ser:1 kg
sera1 szkl
cukru2 lub 3 szkl
mleka0.5 szkl
oleju4
zołtka2
jajacukier waniliowy2 budynie
śmietankoweSer zmielic 2-krotnie w maszynce, (chyba ze macie kupiony we wiaderku wiec nie trzeba) stopniowo dodawac reszte skłądników i wyrobic na gładka mase:)
Mleka wlewam tyle zeby masa serowa nie była zbytnio gesta ani zbyt lejaca. Wszystko zalezy jakiego
sera uzyjecie, Ja czasem wlewam 3 szkl jak mam
ser wiejski,MOCNO ODCISNIETY.Mase serowa wylac na przygotowane ciasto i piec 45min.Masa budyniowa:2 budynie ugotowac z 3 łyzkami
cukru. Wystudzic.Utrzec
margaryne (kostke) i dodac 3
zółtka a pozniej po łyzce budyniu. Na koniec ubic piane z
białek (
trzech) i lekko wymieszac z masa budyniowa. Po 45 minutach wyciagnac ciasto i wylac na to mase budyniowa i zapiec to jeszcze 15 min :) Czasem jest potrzeba zapiekac jeszcze do 25min,Wszystko zalezy od piekarnika. Ciasto na wierzchu powinno byc lekko zrumienione.Wystudzic i Smacznego:) Sernik jest rewelacyjny..