Wykonanie
Ten przepis otrzymałam od mojej znajomej parę lat temu. Jest przepyszny, więc podzielę się z
Wami tym przepisemSkładniki:Ciasto:1 1/2 szklanki
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 paczki
margaryny1
jajkoMąkę przesiewamy. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy na jednolitą masę. Owijamy w folię spożywczą w wkładamy do lodówki.Masa serowa:1 kg
sera białego1 szklanka
cukru2 szklanki
mleka3/4 szklanki
oleju2 budynie
śmietankowe2 całe
jajka4
żółtka (
białka pozostawiamy na pianę)
Ser zemleć na maszynce. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać mikserem. Z lodówki wyjmujemy ciasto. Rozwałkowujemy na blasze o wymiarach 25 cm na 35 cm. Na ciasto wylewamy masę
serową. Pieczemy w temp. 180 st.C -50 minut.15 minut przed upływem czasu wykładamy na wierzch pianę (4
białka ubijamy z 3/4 szklanki
cukru).Uwaga: Rosa pojawia się następnego dnia.