ßßß
Cookit - przepis na Tort orzechowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Tort orzechowy
Składniki
Cukier
Mąka
Orzech włoski
Biszkopty
Proszek do pieczenia
Cukier waniliowy
Olej
Margaryna
Cukier puder
Mleko
Wykonanie
Tort robiony 4 lata temu:)10 jaj200 g
cukru
250 g
mąki
150 g
orzechów włoskich
1 szk. mielonych
biszkoptów
1 łyżka
proszku do pieczenia
1
cukier waniliowy
2 łyżki
oleju
Sypkie produkty
połączyć ze sobą.
Jaja
oddzielić,
białka
ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać
cukier
, na końcu
żółtka
. Do ubitych jaj dosypać
mąkę
, delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do tortownicy piec ok. 1 godz. w 180*C.200 g
orzechów włoskich
mielonych200 g
margaryny
200 g
cukru pudru
¾ szk.
mleka
Mleko
zagotować,
orzechy
wsypać
orzechy
do wrzącego
mleka
(muszą się sparzyć) i wystudzić.
Margarynę
utrzeć z
cukrem pudrem
, nastepnie dodawać wystudzone
orzechy
.
Źródło:
http://www.mojewypieki.com/przepisy-uzytkownikow/przepis/551/tort-orzechowy
Przepisy powiązane
Obwarzanki
Metrowiec
Racuchy z jabłkami
BISZKOPTOWE RACUSZKI Z JABŁKAMI
Ciasto Pszczółka z orzechami włoskimi
Składniki powiązane (0)