Kolejny smak dzieciństwa - racuchy z jabłkami. Swoje przygotowuję bez drożdży, bo przede wszystkim szybciej, ale takie też mi bardziej smakują. To są najlepsze placki z jabłkami, ciężko nie sięgnąć po kolejnego... Jeśli lubicie połączenie placków i jabłek to powinny się Wam też spodobać pancakes z prażonymi jabłkami oraz jabłka w cieście .szklanka mąkiszklanka mleka2 jajkałyżka cukru waniliowego2 łyżki cukrupół łyżeczki proszku do pieczeniaduże jabłkoolejcukier puderMąkę, mleko, jajka, cukier waniliowy i zwykły oraz proszek do pieczenia zmiksować.Jabłka obrać ze skórki i pokroić na plasterki.Na patelni rozgrzać olej.Zanurzać plasterki jabłek w cieście i kłaść na rozgrzany olej, smażyć z dwóch stron aż będą złociste.Odłożyć na papier do odsączenia z tłuszczu, potem przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.Z przepisu wychodzi około 15 sztuk placuszków.