Wykonanie
Takie racuchy gościły bardzo często na rodzinnym
stole to wspomnienie mojego dzieciństwa. Racuchy lubią chyba wszystkie dzieci, nawet moja wybredna ZosiaIdealne na śniadanie, obiad czy kolację. Sprawdzą się wszędzie. Można przygotować wcześniej , zapakować w pudełko i do
torebki. Są puszyste i lekko słodkie. Przepis bardzo prosty. Gorąco polecam.
SKŁADNIKI:1
jajko3 łyżki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 szklanki
mąki1 szklanka
mleka1 duże
jabłkocukier puderolej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Do misy robota kuchennego wbijamy
jajko, dosypujemy
cukier i ubijamy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia oraz
mleko. Dokładnie mieszkamy składniki.
Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do misy i ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy
olej, na małym ogniu smażymy na brązowo. Po usmażeniu odkładamy na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Przed podaniem posypujemy
cukrem pudrem. Smacznego:)