Wykonanie
Puszyste racuchy to idealny pomysł na słodkie śniadanie. Warto przygotować ukochanej osobie takie pyszności z samego rana. Podaję Wam prosty przepis na puszyste racuchy bez
drożdży, bo takie lubię najbardziej. Na Kaszubach mówią na nie ruchanki i przygotowywane są raczej na drożdżach. Czy może być coś lepszego niż racuszki z jabłkami? :)racuszki (mniej puszyste)
jabłka w cieściedelikatne placuszki .Racuchy (bez
drożdży)
jajko3 łyżki
cukru3/4 szklanki
mleka1 i 3/4 szklanki
mąki2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia2 małe
jabłka / 1 duże
jabłkoolej do smażenia
cukier puderJajko zmiksować z
cukrem na jasną masę.Dodać przesianą
mąkę z proszkiem i wlać
mleko.Całość porządnie zmiksować, dodać plasterki
jabłek (obrane ze skórki, bez gniazd nasiennych) i wymieszać.Smażyć na rozgrzanym
oleju z dwóch stron na złoty kolor.Podawać posypane
cukrem pudrem.