Wykonanie
Przepis pochodzi z programu "15 minut Jamiego":350 g
boczku1 łyżeczka
papryki w proszkuszczypta
soli i
pieprzu1 czub. łyżeczka
kopru włoskiegoPokroić w 1cm kostkę. Podsmażyć na patelni bez tłuszczu na średnim ogniu z
przyprawami. Musi się dobrze zesmażyć.1 łyżka
oleju2 ząbki
czosnkuWycisnąć przez praskę na rozgrzany
olej na patelni. Trzeba uważać, by się nie spalił !szczypta
kminu2-3
dymki (pokrojone w ok. 1cm kawałki)Dodać do
cebuli. Wymieszać.1 puszka
czarnej fasoliDodać z zalewą do
cebuli i
dymki. Wymieszać, by zalewa trochę odparowała. Po ok. 5 minutach wyłączyć gaz.Sos:0,5 szkl.
jogurtu2 łyżki sosu
chiliWymieszać.1 opakowanie tacos (ja zastąpiłam po prostu
chlebem)Na spód tacos wyłożyć
fasolkę, a następnie
boczek. Na całość nałożyć odrobinę sosu.Gotowe i smacznego.