Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cukinia 2 sztuk
papryka różnokolorowa 3 sztuk
zioła mieszane 1 pęczek
oliwa 0,25 szklanek
makaron świderki 400 gramów
ser feta 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone
cukinie pokroić w małą kostkę. Oczyszczona
paprykę też pokroić w małą kostkę. Oczyszczona
cebulę drobno posiekać. Opłukane, osaczone
zioła posiekać drobniutko. Wszystkie składniki wymieszać z
oliwą, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Ugotować
makaron wg przepisu na opakowaniu. Osączony, gorący wymieszać z sosem warzywnym. Każdą porcję posypać pokruszoną
fetą. Udekorować listkami
bazylii.
Uwagi:
Zioła mieszane:
bazylia,
tymianek,
mięta.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: