Wykonanie
Kolejne danie, które powstało w wyniku zawartości lodówki oraz dodatkowo mojego lenistwa. Jesienne warzywa, resztka
sera oraz
makaron (bo było najszybciej). Do tego świeże
zioła, zerwa na balkonie i w pół godziny obiad gotowy.
Składniki:250 g
makaronu np. świderkipół
cukinii2 - 3
pomidory1
paprykagarść liści
bazylii (czerwona i zielona)2 gałązki
tymiankukilka listków
oregano2 kulki morazelli
sól,
pieprzWykonanie
Makaron gotujemy al dente. Warzywa myjemy.
Pomidory kroimy w kostkę (możemy wcześniej sparzyć i obrać skórkę).
Cukinię kroimy w plastry, a te na ćwiartki.
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. W naczyniu mieszamy ugotowany
makaron, warzywa oraz
zioła. Dodajemy 1 kulkę
mozarelli, pokrojona na małe kawałki. Doprawiamy do smaku. Na wierzch kładziemy drugą
mozarellę pokrojoną w plastry. Zapiekamy w 200 stopniach przez około kwadrans.