Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbasa parówkowa 200 gramów
ogórki konserwowe 450 gramów
ser żółty ostry 200 gramów
szczypiorek 1 pęczek
papryka czerwona 1 sztuk
cebulki marynowane 1 porcja
olej 0,5 szklanek
musztarda ostra 1 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
sałata lodowa 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokroić
kiełbasę w skośne plastry, a
ogórki w plasterki lub półplasterki. W słupki pokrtoić
ser żółty. Oczyszczona
paprykę pokroić w paseczki.
Cebulki osączyć.Wszystkie składniki sałatki przełożyć do salaterki, oprószyć
solą oraz
pieprzem i wymieszać.Utrzeć
musztardę z
octem, doprawić
solą oraz
pieprzem i odrobina
cukru. Ucierając, stopniowo dodawać
olej lub
oliwę. Oczyszczony, osaczony
szczypiorek posiekać i wymieszać z sosem. Sosem polać
sałatkę lub podawać do sałatki w osobnej miseczce.Salaterkę z
sałatka udekorować oczyszczonymi, osuszonymi liśćmi
sałaty. Podawać z
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: