ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofasola biała konserwowa 1 puszkaser biały ostry 150 gramówziemniak (ugotowany)4 sztukjajka 3 sztukmąka ziemniaczana 0,5 łyżek deserowychnatka pietruszki 0,5 łyżek deserowycholej według uznaniabułka tarta 1 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Zmielić ziemniaki, ser oraz osączona fasolę. Dodać mąką, jajko, posiekana natkę, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić na jednolita masę. Pozostałe jajka rozmącić w talerzu. Olej rozgrzać w głębokim rondlu. Z masy wilgotnymi dłońmi formować krokiety, panierować w jajku i bułce. Smażyć w głębokim, bardzo gorącym tłuszczy na rumiano.Uwagi:Ser: bryndza lub oscypek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: