ßßß Cookit - przepis na Pory w boczku

Pory w boczku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pory 6 sztuk
śmietana 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
boczek wędzony 6 plastry
natka pietruszki 0,5 pęczek
czosnek według uznania
grosze cukrowy 1 porcja
oliwa według uznania
ocet winny według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony groszek gotować 8 minut i odcedzić. Przelać zimna wodą i osaczyć. Oczyszczone, pokrojone na 3 cm kawałki pory podsmażyć, aż zmiękną. Wymieszać śmietanę z solą, pokrojonym czosnkiem i natką. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Ułożyć w nim pory i podsmażony wcześniej boczek. Polać śmietaną i zapiekać 15 minut.
3łyzki oliwy wymieszać z łyżką octu, szczypta cukru, soli i pieprzu. Polać groszek i podawać z zapiekanymi porami oraz grzankami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12200/Pory-w-boczku