Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pory 6 sztuk
śmietana 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
boczek wędzony 6 plastry
natka pietruszki 0,5 pęczek
czosnek według uznaniagrosze
cukrowy 1 porcja
oliwa według uznania
ocet winny według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
groszek gotować 8 minut i odcedzić. Przelać zimna
wodą i osaczyć. Oczyszczone, pokrojone na 3 cm kawałki
pory podsmażyć, aż zmiękną. Wymieszać
śmietanę z
solą, pokrojonym
czosnkiem i
natką. Naczynie do zapiekania wysmarować
masłem. Ułożyć w nim
pory i podsmażony wcześniej
boczek. Polać
śmietaną i zapiekać 15 minut.3łyzki
oliwy wymieszać z łyżką
octu, szczypta
cukru,
soli i
pieprzu. Polać
groszek i podawać z zapiekanymi
porami oraz grzankami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: