ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopory 6 sztukśmietana 1 szklanekmąka 1 łyżek stołowychboczek wędzony 6 plastrynatka pietruszki 0,5 pęczekczosnek według uznaniagrosze cukrowy 1 porcjaoliwa według uznaniaocet winny według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczony groszek gotować 8 minut i odcedzić. Przelać zimna wodą i osaczyć. Oczyszczone, pokrojone na 3 cm kawałki pory podsmażyć, aż zmiękną. Wymieszać śmietanę z solą, pokrojonym czosnkiem i natką. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Ułożyć w nim pory i podsmażony wcześniej boczek. Polać śmietaną i zapiekać 15 minut.3łyzki oliwy wymieszać z łyżką octu, szczypta cukru, soli i pieprzu. Polać groszek i podawać z zapiekanymi porami oraz grzankami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: