Wykonanie
            Składnikiok. 20 - 30 sztukCiasto:175 g 
masła, zimnego50 g 
żółtek (2-3 sztuki)1 łyżeczka 
miodu60 g 
cukru pudrumała szczypta 
soli1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub ziarenka z 1/2 
laski waniliiskórka z 1/2 
pomarańczy i skórka z 1/2 
cytryny250 g 
mąki pszennejKrem:375 g 
mleka 3,2%125 g 
śmietany kremówki 30%175 g 
cukru125 g 
żółtek (około 6 sztuk)35 g 
mąki pszennej1 
laska wanilii lub 2 łyżeczki pasty waniliowej
Owoce: 
maliny, 
borówki, 
truskawki, 
czereśnie, 
mięta i 
cukier puderPrzygotowanieCiasto:Do misy miksera włożyć pokrojone na kawałki 
masło oraz resztę składników oprócz 
mąki. Zmiksować do uzyskania jednolitej masy, następnie dodać 
mąkę i zmiksować do połączenia się składników, połączyć w jednolitą kulę. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godzinę.Metalowe karbowane foremki lub foremki do mini tart posmarować miękkim 
masłem. Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Schłodzone ciasto rozwałkować na 4 mm placek na stolnicy posypanej 
mąką. Wykrawać krążki z ciasta i wylepiać nim foremki, spód podziurkować widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 14 minut na złoty kolor. Wyjąć z piekarnika, po przestudzeniu wyjąć kruche babeczki z foremek i całkowicie je ostudzić .Krem:W garnku umieścić 
mleko i 
śmietankę. Podgrzewać na średnim ogniu prawie do zagotowania (nie zagotowywać, mieszanka ma być bardzo ciepła - gorąca, ale nie wrząca, gdy na powierzchni zacznie tworzyć się cienka błonka - to znak, że temp. jest odpowiednia).W czystej misce wymieszać 
żółtka z 
cukrem, następnie dodać 
mąkę i znów wymieszać. Na koniec wymieszać z ziarenkami wyłuskanymi z przepołowionej wzdłuż 
laski wanilii.Do miski z 
żółtkami wlewać stopniowo gorące 
mleko ze 
śmietanką mieszając trzepaczką lub rózgą, ewentualnie miksując na małych obrotach miksera. Masę przelać z powrotem do garnka i podgrzewać na średnim ogniu co chwilę mieszając do czasu aż masa zgęstnieje i zacznie się gotować (proces ten trwa około 15 minut). Po zagotowaniu podgrzewać jeszcze masę przez około 30 sekund na małym ogniu.Gotowy gęsty krem przelać do miski i szybko ostudzić (np. wstawić do garnka z zimną 
wodą z dodatkiem 
lodu, co chwilę zamieszać aby nie zrobił się kożuch na powierzchni). Po ostudzeniu najlepiej wstawić krem do lodówki.Całkowicie ostudzone babeczki wypełniać ostudzonym kremem. Ułożyć 
owoce, udekorować 
miętą a przed podaniem posypać 
cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce.
