ßßß
4 razy 225 g eskalopek z indyka(potłuczone mięso indycze, u mnie piersi i miałam mniej)liście z 1 gałązki świeżego rozmarynu, posiekane(nie miałam świeżego dałam suszony)100 g maki2 jajka100 g bułki tartej45 ml(3 łyżki) oleju słonecznikowego50 g startego sera parmesansól i świeżo mielony czarny pieprz1 cytryna, w plasterkach, do przybraniasos cytrynowy:30 ml(3 łyżki) masła15 ml(1 łyżka) soku z cytryny1 mała cebula, drobno pokrojonaKażdy eskalopek przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy rozmarynemObtaczamy w mące, rozbełtanych jajkach i bułce tartejSmażymy z obu stronok 2 minut, aż obie strony nabiorą złoto-brązowej barwy.Posypujemy startym parmezanem i grillujemy przez 1-2 minuty aż ser się rozpuści(nie grillowałam tylko przykryłam patelnię przykrywką)Przygtotowujemy sos. Masło rozpuszczamy, dodajemy sok z cytryny i drobno posiekana cebulkę, smażymy na wolnym ogniu do miekkości cebulki.