ßßß
 
            
         Składniki:duży kawałek boczku (ok. 1,20 )3 marchewki1 cebula1 duża pietruszkamajeranek, tymianeksól, pieprz2-3 liście laurowe3-4 ząbki czosnkuBoczek natrzeć solą i ziołami. W garnku zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone warzywa i doprowadzić do zagotowania. W tym czasie na rozgrzanej patelni obsmażyć boczek. Obsmażony obłożyć czosnkiem i włożyć go do gotującej się wody. Zmniejszyć ogień, dodać liście laurowe, ew. odrobinę soli i dusić ok. 1,5 godź. Po tym czasie boczek wyjąć na talerz, wierzch obciążyć i odstawić do wystygnięcia.Smacznego:)
Składniki:duży kawałek boczku (ok. 1,20 )3 marchewki1 cebula1 duża pietruszkamajeranek, tymianeksól, pieprz2-3 liście laurowe3-4 ząbki czosnkuBoczek natrzeć solą i ziołami. W garnku zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone warzywa i doprowadzić do zagotowania. W tym czasie na rozgrzanej patelni obsmażyć boczek. Obsmażony obłożyć czosnkiem i włożyć go do gotującej się wody. Zmniejszyć ogień, dodać liście laurowe, ew. odrobinę soli i dusić ok. 1,5 godź. Po tym czasie boczek wyjąć na talerz, wierzch obciążyć i odstawić do wystygnięcia.Smacznego:)