Na dzisiejszy dzień polecam kawałek pysznego ciasta. Kruchy spód, mus owocowy - polecam maliny oraz masa jogurtowa z mlekiem w proszku czyli coś co uwielbiam. Zdjęcie mi się totalnie nie udało ale proszę, niech Was nie zniechęci bo ciasto jest naprawdę pyszne.Składniki na ciasto:150 g margaryny200 g mąki3 łyżki cukru1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia2 żółtkaew. łyżka śmietanyPosiekać margarynę z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka i zagnieść ciasto, ew. dodając łyżkę śmietany, jeśli jest taka potrzeba. Ciasto zawinąć w kulę i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować na kształt tortownicy o śr. 21 cm lub prostokątnej blaszki o wym. 24/32 cm. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 25 min.Składniki na mus owocowy:2 szklanki malinszklanka wodyok. 3 łyżeczek żelatynycukier do smakuMaliny podlać woda i zagotować razem z cukrem. Gdy woda się wygotuje i powstanie gęsty sos dodać żelatynę rozpuszczona w jak najmniejszej ilości wody. Odstawić do wystygnięcia. Gdy mus gęstnieje wylać na upieczone kruche ciasto.Składniki na masę:400 g jogurtu greckiegook. 2 szklanek mleka w proszku1/2 kostki miękkiego masła5 łyżek cukru3 łyżki soku z cytrynyMiękkie masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo jogurt i sok z cytryny na przemian z mlekiem w proszku. Zawsze warto mieć więcej mleka pod ręką bo jeśli masa okażę się zbyt rzadka możecie dodać więcej mleka. No chyba, że ktoś chce to można dodać 5 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w wodzie. Tak przygotowaną masę wyłożyć na mus owocowy i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać kakao lub startą czekoladą.Smacznego:)