ßßß
ŹródłoSkładniki na farsz:500 g pure z dyni1 cebula3 ząbki czosnku200 g sera fetypieprz, tymianekoliwaCebulę pokroić i podsmażyć na oliwie razem z czosnkiem i tymiankiem. Dodać pure z dyni, rozgniecioną fetę, wszystko wymieszać i przyprawić do smaku.Składniki na ciasto:2 szklanki mąki1 łyżeczka soli1 łyżeczka masła1 jajko roztrzepaneok. 1 szklanki ciepłej wodyMąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie, dodać sól, masło oraz jajko. Stopniowo dodając ciepłą wodę zagniatać miękkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować duże koło, wycinać szklanką małe kółka, nakładać farsz i sklejać zgrabne pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3-4 minuty od wypłynięcia. Podawać polane masłem.Smacznego:)