Młoda kapusta z mięskiem- to brzmi pysznie, prawda? Gdy zaczęłam kroić kapustę i trzeć marchewkę przyszło mi do głowy, że to będzie podobne do bigosu. Jednak są tu dwa składniki, które wyróżniają je i czynią bardzo smaczna potrawą. Jest to ocet i kminek. Dzięki nim danie staje się wyraźne i smakowite.Źródło + moje zmianySkładniki:4 kotlety wieprzowe2 łyżki oliwysól, pieprz1 duża posiekana cebula1 mała kapusta1 duża marchew1 posiekany ząbek czosnku3/4 szklanki octu winnego1 łyżeczka kminkuRozgrzać olej, wrzucić pokrojone w kostkę mięso, przesmażyć. Dodać cebulę i czosnek następnie marchewkę i kapustę. Chwilę przesmażyć. Wlać ocet i i szklankę wody. Dodać kminek. Wymieszać i gotować aż wszystko będzie miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego:)