Wykonanie
Bardzo lubię pulpety, ale żeby urozmaicić je trochę zmieniam sosy, które im zwykle towarzyszą. Tym razem wypróbowałam sos z dodatkiem
chrzanu, który sprawił, że delikatne pulpeciki nabrały charakteru.

Składniki:40 dag
mielonego mięsa1
jajkoszklanka
bulionu1
cebula1 czerstwa
bułkałyżka
mąki3 łyżki
śmietany2 szklanki
wodysól,
pieprzłyżeczka
papryki mielonej2 łyżki
chrzanuMięso wyrobić z
jajkiem, namoczoną
bułką,
solą i
pieprzem. Z otrzymanej masy uformować pulpety i obsmażyć je na rumiano z obu stron.
Cebulę posiekać podsmażyć na tłuszczu i smażyć chwilę. Wlać
bulion,
chrzan i zagotować. Włożyć podsmażone pulpety i gotować na niewielkim ogniu około 20-25 minut. Dodać
śmietanę i zagotować. Doprawić do smaku i posypać
koperkiem.Smacznego:)