Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanieWiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blogzamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Zapiekanka z ziemniaków i ...Kotleciki ziemniaczane z ... »Składniki:35 dag czekolady deserowejkostka margaryny6 jajek30 dag brązowego cukrutorebka cukru waniliowego3/4 szklanki śmietanki 22%1 1/2 szklanki mąki3 łyżki kakao15 dag migdałów pokrojonych w słupki10 dag nutelli15 dag czekolady pokroić na kawałki i stopić w kąpieli wodnej. Dodać margarynę, wymieszać i wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę, wymieszać z masą czekoladową. Wlać śmietanę, wsypać mąkę i kakao. Dodać migdały i wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem, rozsmarować ciasto i piec 25 minut w temperaturze 180 stopni. Pozostałą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać nutellę, dokładnie wymieszać. Rozsmarować na wystudzonym cieście. Gdy polewa dobrze zastygnie, placek pokroić na czterocentymetrowe kawałki. Udekorować płatkami migdałów.Smacznego:)środa, 20 stycznia 2010, wiosenka27poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze