ßßß Cookit - przepis na Krajanka z migdałami

Krajanka z migdałami

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Zapiekanka z ziemniaków i ...
Kotleciki ziemniaczane z ... »
Składniki:
35 dag czekolady deserowej
kostka margaryny
6 jajek
30 dag brązowego cukru
torebka cukru waniliowego
3/4 szklanki śmietanki 22%
1 1/2 szklanki mąki
3 łyżki kakao
15 dag migdałów pokrojonych w słupki
10 dag nutelli
15 dag czekolady pokroić na kawałki i stopić w kąpieli wodnej. Dodać margarynę, wymieszać i wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę, wymieszać z masą czekoladową. Wlać śmietanę, wsypać mąkę i kakao. Dodać migdały i wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem, rozsmarować ciasto i piec 25 minut w temperaturze 180 stopni. Pozostałą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać nutellę, dokładnie wymieszać. Rozsmarować na wystudzonym cieście. Gdy polewa dobrze zastygnie, placek pokroić na czterocentymetrowe kawałki. Udekorować płatkami migdałów.
Smacznego:)
środa, 20 stycznia 2010, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/01/Krajanka-z-migdalami.html