Wykonanie
Składniki :około 1 garści
fasolki szparagowejpo 1
marchwi i
pietruszcekawałek
selera i
pora2-3
ziemniakiolej do smażenia
majeranek,
sól,
pieprz prawdziwy mielony,
zioła prowansalskie,
natkaliść laurowy, kilka ziarenek
pieprzuPrzygotowanie :Umyte warzywa oprócz
pora zetrzeć na tarce, a
pora,
ziemniaki i
fasolkę pokroićNa wrzątek wrzucić wpierw
fasolkę, gdy będzie pół miękka, wrzucić
ziemniaki,
wodę posolićStartą
marchew przesmażyć na kilku łyżkach
oleju, ( mieszać ),gdy
olej przybierze kolor
marchewki przełożyć ją do zupy, podobnie zrobić ze startą
pietruszką- smażyć oddzielnie, dołożyć do zupyDodać do zupy pokrojonego w drobną kostkę
selera i
pora w półpierścienie- wymieszać, zagotować tak by wszystkie składniki były miękkie- trwa to dość krótkoDoprawić do smaku
ziołami,
pieprzem, posypać
natką pietruszki.Smacznego !