ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopierś z indyka 500 gramówolej 1 łyżek stołowychsałata lollo rosso 1 sztuksałata lollo bianco 1 sztukrukola 1 pęczekpomidorki koktajlowe 400 gramówdymka 1 pęczekjogurt naturalny 300 gramówoliwa 2 łyżek stołowychsok z limonki 1 sztukskórka z limonki - otarta 1 sztukcukier 0,5 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w paseczki, oprószyć sola oraz pieprzem i smażyć 5 minut na rozgrzanym oleju. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oczyszczona , osuszoną sałatę i rukole porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki pokroić na połówki, a dymkę w krążki.Sos: jogurt wymieszać z oliwą, sokiem i skórka z limonki, doprawic solą, pieprzem oraz cukrem.Warzywa oraz paseczki mięsa przełożyć na talerze i polać sosem jogurtowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: