Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopierś z
indyka 500 gramów
olej 1 łyżek stołowych
sałata lollo rosso 1 sztuk
sałata lollo bianco 1 sztuk
rukola 1 pęczek
pomidorki koktajlowe 400 gramów
dymka 1 pęczek
jogurt naturalny 300 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z limonki 1 sztukskórka z
limonki - otarta 1 sztuk
cukier 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w paseczki, oprószyć
sola oraz
pieprzem i smażyć 5 minut na rozgrzanym
oleju. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oczyszczona , osuszoną
sałatę i
rukole porwać na mniejsze kawałki.
Pomidorki pokroić na połówki, a
dymkę w krążki.Sos:
jogurt wymieszać z
oliwą,
sokiem i skórka z
limonki, doprawic
solą,
pieprzem oraz
cukrem.Warzywa oraz paseczki
mięsa przełożyć na talerze i polać
sosem jogurtowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: