ßßß Cookit - przepis na Kolorowa sałatka z rukolą i indykiem

Kolorowa sałatka z rukolą i indykiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś z indyka 500 gramów
olej 1 łyżek stołowych
sałata lollo rosso 1 sztuk
sałata lollo bianco 1 sztuk
rukola 1 pęczek
pomidorki koktajlowe 400 gramów
dymka 1 pęczek
jogurt naturalny 300 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z limonki 1 sztuk
skórka z limonki - otarta 1 sztuk
cukier 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w paseczki, oprószyć sola oraz pieprzem i smażyć 5 minut na rozgrzanym oleju. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oczyszczona , osuszoną sałatę i rukole porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki pokroić na połówki, a dymkę w krążki.
Sos: jogurt wymieszać z oliwą, sokiem i skórka z limonki, doprawic solą, pieprzem oraz cukrem.
Warzywa oraz paseczki mięsa przełożyć na talerze i polać sosem jogurtowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9539/Kolorowa-salatka-z-rukola-i-indykiem