Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
łososia 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
dymka 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
limonki 1 sztuk
bulion warzywny 0,25 szklanek
sos sojowy 3,5 łyżek stołowych
oliwa 11 łyżek stołowych
zioła 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Marynata: z wyszorowanej
cytryny i
limonki otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Oczyszczoną
cebulkę i
czosnek posiekać. posiekane
zioła zmiksować z
bulionem,
sokiem i skórką z
cytrusów,
sosem sojowym oraz
czosnkiem i
cebulką. Dolać
oliwę, doprawić
solą oraz
pieprzem.Umyte, osuszone filety
łososia posmarować z obu stron marynatą i odstawić do lodówki na 30 minut. Ułożyć na tackach do grillowania. Piec 8 minut z obu stron. W czasie pieczenia posmarować kilkakrotnie filety marynatą.Uwagi:
Zioła drobno posiekane:
bazylia,
rozmaryn,
tymianek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: