(2 porcje)2 ŚWIEŻE FILETY Z SOLI (ok 300g)2-3 GAŁĄZKI ŚWIEŻEGO ROZMARYNU (ew. może być łyżka suszonego)CZOSNEK (2-3 ząbki)ŚWIEŻA BAZYLIA (opcjonalnie) (kilka listków)1 LIMONKA1 CYTRYNAMASŁO (łyżka)OLIWA Z OLIWEK (2 łyżki)SÓLPIEPRZUmyte filety nacieramy oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, układamy na folii aluminiowej w żaroodpornym naczyniu. Skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na każdym filecie układamy po 2-3 plasterki cytryny i limonki, gałązkę rozmarynu i pół łyżki masła (możemy też posypać rybę posiekaną bazylią). Przykrywamy folią i zapiekamy w 200* ok. 15-20 minut (w zależności od grubości naszych filetów)*. Gotowe!*5 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, podnosimy temp do ok 220* i włączamy opcję termoobiegu by ryba rzumieniła się z wierzchuburgery z łososiem i sezamemfilety z dorsza zapiekane z ziołowo-orzechową posypkąfilety z łososia w sezamowej skorupcefit burgery: łosoś, ser, sezam, cukinia