ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety z łososia 4 sztukczosnek 2 ząbkidymka 1 sztukcytryna 1 sztuklimonki 1 sztukbulion warzywny 0,25 szklaneksos sojowy 3,5 łyżek stołowycholiwa 11 łyżek stołowychzioła 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Marynata: z wyszorowanej cytryny i limonki otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Oczyszczoną cebulkę i czosnek posiekać. posiekane zioła zmiksować z bulionem, sokiem i skórką z cytrusów, sosem sojowym oraz czosnkiem i cebulką. Dolać oliwę, doprawić solą oraz pieprzem.Umyte, osuszone filety łososia posmarować z obu stron marynatą i odstawić do lodówki na 30 minut. Ułożyć na tackach do grillowania. Piec 8 minut z obu stron. W czasie pieczenia posmarować kilkakrotnie filety marynatą.Uwagi:Zioła drobno posiekane: bazylia, rozmaryn, tymianek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: