ßßß Cookit - przepis na Kotlety mielone z boczku i ryby

Kotlety mielone z boczku i ryby

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 13
Składnik
Logo Ilość Czego
boczek swieży 350 gramów
filet z dorsza 250 gramów
jajko 1 sztuk
kajzerka namoczona w mleku 1 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
majeranek 1 łyżek deserowych
smalec 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Rybę, boczek i odciśniętą z mleka bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać sól, pieprz, majeranek, wbić jajko i dokładnie wyrobić masę. Formować małe, owalne kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym smalcu, układać w rondlu, dodać łyżkę masła i chwilę podgrzewać pod przykryciem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: razzorrr
Data: 2012-05-16
dobre :)
Autor: jan
Data: 2009-08-30
Przepis dobry, tylko dlaczego dorsz? to przecież ryba bez żadnej wartości poza białkiem.
Autor: adam
Data: 2009-08-30
Wszystko prawie OK, tylko dlaczego wybrałeś najgorszą rybę?
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
bardzo fajne, lekkie kotleciki
Autor: Izka
Data: 2009-04-10
Interesujące...
Autor: monpol6
Data: 2009-04-08
:)
Autor: Floress
Data: 2008-12-30
może być dobre
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5919/-Kotlety-mielone-z-boczku-i-ryby