Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 13SkładnikLogo Ilość Czego
boczek swieży 350 gramów
filet z dorsza 250 gramów
jajko 1 sztuk
kajzerka namoczona w
mleku 1 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
majeranek 1 łyżek deserowych
smalec 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Rybę,
boczek i odciśniętą z
mleka bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać
sól,
pieprz,
majeranek, wbić
jajko i dokładnie wyrobić masę. Formować małe, owalne kotlety, obtaczać w
bułce tartej, smażyć na rozgrzanym
smalcu, układać w rondlu, dodać łyżkę
masła i chwilę podgrzewać pod przykryciem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z RybKomentarze:Autor: razzorrrData: 2012-05-16dobre :)Autor: janData: 2009-08-30Przepis dobry, tylko dlaczego dorsz? to przecież
ryba bez żadnej wartości poza
białkiem.Autor: adamData: 2009-08-30Wszystko prawie OK, tylko dlaczego wybrałeś najgorszą rybę?Autor: FloressData: 2009-04-29bardzo fajne, lekkie kotlecikiAutor: IzkaData: 2009-04-10Interesujące...Autor: monpol6Data: 2009-04-08:)Autor: FloressData: 2008-12-30może być dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: