ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniapapryka chili zielona 1 sztukoliwa 3 łyżek stołowychcukier 1 łyżek stołowychmelon miodowy 2 sztuknatka pietruszki 1 łyżek stołowychoregano świeże 3 łyżek stołowychmelon pomarańczowy kantalupa 1 sztukbrzoskwinie 1 sztukpomidor 3 sztukWykonanie:Pomidory polać gorącą wodą,sparzyć je i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Brzoskwinię sparzyć, obrać, usunąć pestkę, pokroić w kosteczkę. Paprykę chili umyć i oczyścić z pestek, pokroić w drobną kostkę. Żółte melony przekroić na pół, usunąć pestki, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Pomidory, chili,brzoskwinię, melony i oregano zmiksować z cukrem i odrobiną soli. (łyżeczkę pomidorów oraz chili odłożyć)Dodać oliwę i dokładnie wymieszać. Pomarańczowy melon obrać ze skóry, przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę, włożyć do gazpacho razem z odłożonymi chili i pomidorami, delikatnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na 2 godziny. Gazpacho można podawać z kruszonym lodem, posypane zieloną pietruszką.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: