Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szparagi konserwowe 1 puszka
pomarańcze 3 sztuk
cebula czerwona 3 sztuk
ocet winny 2 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 pęczek
papryka mielona ostra według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Osaczone
szparagi pokroić na kawałki. Obrane 2
pomarańcze pokroić na plasterki. Z trzeciej
pomarańczy wycisnąć sok. Oczyszczoną
cebulę pokroić w kostkę.
Wymieszać sok z
octem oraz
oliwa, doprawić
cukrem,
solą i
papryką. Tym sosem zalać wymieszane składniki sałatki i odstawić na 10 minut. Opłukane listki
natki wymieszać z
sałatką bezpośrednio przed podaniem. Podawać do
mięs na gorąco.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: