Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi konserwowe 1 puszka
pomarańcze 3 sztuk
cebula czerwona 3 sztuk
ocet winny 2 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 pęczek
papryka mielona ostra według uznania
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Osaczone
szparagi pokroić na kawałki. Obrane 2
pomarańcze pokroić na plasterki. Z trzeciej
pomarańczy wycisnąć sok. Oczyszczoną
cebulę pokroić w kostkę.Wymieszać sok z
octem oraz
oliwa, doprawić
cukrem,
solą i
papryką. Tym sosem zalać wymieszane składniki sałatki i odstawić na 10 minut. Opłukane listki
natki wymieszać z
sałatką bezpośrednio przed podaniem. Podawać do
mięs na gorąco.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: