ßßß
Składniki :400g czerwonej cebuli120ml czerwonego wina50ml czerwonego octu winnego25g cukru20g miodu20ml octu balsamicznegooliwa z oliweksól
Przygotowanie :W garnku rozgrzać oliwę. Cebulę pokroić w piórka i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Zamieszać. Wlać wino i wsypać cukier. Wszystko dokładnie wymieszać, następnie dodać ocet winny, miód i sól. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować na niewielkim ogniu przez około 2 godziny lub do czasu aż cebula będzie całkowicie miękka, a cały płyn wyparuje. Pod koniec gotowania dolać octu balsamicznego. Konfiturę można zawekować - przełożyć do wygotowanego słoika, szczelnie zakręcić, włożyć do zimnej wody i gotować przez 10 minut, lub przełożyć do miseczki do natychmiastowego spożycia. Konfitura może stać w lodówce przez kilka dni.
Smacznego !