ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegocukinia młoda 2 sztukcebula 1 sztukpapryka mała 1 sztukolej 1 szklanekmięso mielone drobiowe 300 gramówjajko 1 sztukbułka tarta 2,5 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkimięta posiekana 2 łyżek stołowycholiwki marynowane 3 łyżek stołowychmozzarella 100 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umytą i osączoną cukinię przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć ze środka część miąższu. Oczyszczoną cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. dodać posiekany miąższ z cukinii, smażyć razem 5 minut, aż odparuje większość płynu. Podsmażone warzywa ostudzić i dodać do mielonego mięsa. Wbić jajko i wsypać tartą bułkę. Całość doprawić zmiażdżonym czosnkiem, miętą, solą oraz pieprzem. Masę dobrze wyrobić i nałożyć do wydrążonych cukinii i ułożyć je w brytfannie, podlać kilkoma łyżkami wody, wierzch posypać pokrojonymi oliwkami i przykryć plastrami mozzarelli. Zapiekać w piekarniku ok. 30 minut w 180 stopniach. Podawać z ryżem na sypko i zieloną sałatą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: