ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 130 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniasherry 30 mililitrówpapryka ostra 2 łyżek deserowychpomidor 2 sztukczosnek 2 ząbkicebula 1 sztukpapryka w strąku 2 sztukkiełbasa wiejska 40 dekagramówfasola biała 25 dekagramówWykonanie:Fasolę moczę w wodzie przez dobę. Gotuję ok. 2 godz. na wolnym ogniu,dodaję sól. Czosnek i cebulę siekam, paprykę oczyszczoną z nasion oraz pomidory kroję w kawałki. Czosnek z cebulą wrzucam na niezbyt mocno rozgrzany olej i smażę mieszając, aż cebula się zeszkli. Dodaję paprykę i pomidory, mieszam, na wolnym ogniu duszę 7 minut. Dodaję fasolę, przyprawy i mąkę rozprowadzoną kilkoma łyżkami gorącej wody. Dokładam kiełbasę pokrojoną na kawałki, duszę pod przykryciem kilkanaście minut. Na ostatnie 5 minut garnek odkrywam, wlewam cherry. Podaję z bagietką.Uwagi:Po sezonie pomidory można zastąpić koncentratem, lub użyć pomidorów z puszki, wraz z zalewą. Kiełbasę przed dołożeniem do garnka można obsmażyć ze wszystkich stron na oleju.Pomidor bez skórki.Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: GośćData: 2011-09-21"Jarzyny i Pasztety weg." Co ten przepis z kiełbasą robi w tym dziale?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: