ßßß Cookit - przepis na Parówki panierowane z sosem wiosennym

Parówki panierowane z sosem wiosennym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
parówki Paryżanki ZM Pekpol 1 porcja
ser żółty 3 plastry
mąka 100 gramów
jajko 1 sztuk
bułka tarta 100 gramów
olej 2 łyżek deserowych
słodka śmietanka 250 mililitrów
koperek 1/2 pęczek
natka pietruszki 1/2 pęczek
szczypior 1/2 pęczek
sól i pieprz do smaku 1 gramów
Wykonanie:
1. Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.
2. Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Autor: Gastrosfera
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/13027/Parowki-panierowane-z-sosem-wiosennym