Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
parówki Paryżanki ZM Pekpol 1 porcja
ser żółty 3 plastry
mąka 100 gramów
jajko 1 sztuk
bułka tarta 100 gramów
olej 2 łyżek deserowychsłodka
śmietanka 250 mililitrów
koperek 1/2 pęczek
natka pietruszki 1/2 pęczek
szczypior 1/2 pęczek
sól i
pieprz do smaku 1 gramówWykonanie:1. Każdą
parówkę owinąć w plaster
sera żółtego, a następnie panierować w
mące,
jajku,
bułce tartej i jeszcze raz w
jajku i
bułce. Usmażyć na głębokim
oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.2. Wszystkie
zioła:
koperek,
natka pietruszki i
szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze
śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić
solą i
pieprzem do smaku. Smacznego!Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: