Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z indyka 100 gramówpolędwiczka wieprzowa 100 gramów
schab bez kości 100 gramów
olej 100 gramów
musztarda sarepska Tarsmak według uznania
sól według uznania
kurkuma według uznania
miód według uznania
musztarda według uznania
imbir według uznania
piprz czarny według uznania
pieprz ziołowy według uznania
czosnek według uznania
majeranek według uznania
papryka słodka według uznania
płatki chilli według uznania
zioła prowansalskie według uznaniaWykonanie:
Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić
olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z
musztardą sarepską Tarsmak.Uwagi:- do
indyka:
sól,
kurkuma,
miód,
musztarda,
imbir- do
polędwiczki:
sól,
pieprz czarny,
pieprz ziołowy,
czosnek,
majeranek- do
schabu:
sól,
papryka słodka,
płatki chilli,
zioła prowansalskieAutor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: