ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z indyka 100 gramówpolędwiczka wieprzowa 100 gramówschab bez kości 100 gramówolej 100 gramówmusztarda sarepska Tarsmak według uznaniasól według uznaniakurkuma według uznaniamiód według uznaniamusztarda według uznaniaimbir według uznaniapiprz czarny według uznaniapieprz ziołowy według uznaniaczosnek według uznaniamajeranek według uznaniapapryka słodka według uznaniapłatki chilli według uznaniazioła prowansalskie według uznaniaWykonanie:Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską Tarsmak.Uwagi:- do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir- do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek- do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskieAutor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: