ßßß Cookit - przepis na Mięsna szpadka w trzech smakach

Mięsna szpadka w trzech smakach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z indyka 100 gramów
polędwiczka wieprzowa 100 gramów
schab bez kości 100 gramów
olej 100 gramów
musztarda sarepska Tarsmak według uznania
sól według uznania
kurkuma według uznania
miód według uznania
musztarda według uznania
imbir według uznania
piprz czarny według uznania
pieprz ziołowy według uznania
czosnek według uznania
majeranek według uznania
papryka słodka według uznania
płatki chilli według uznania
zioła prowansalskie według uznania
Wykonanie:
Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską Tarsmak.
Uwagi:
- do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
- do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
- do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie
Autor: Gastrosfera
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/13025/Miesna-szpadka-w-trzech-smakach