ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowiśnie amarena (ze słoika)75 gramówpistacje 50 gramówczekolada gorzka 100 gramówbiszkopty 100 gramówmigdały (bez skórki)50 gramówżółtka 2 sztukcukier 50 gramówaromat pomarańczowy 2 łyżek deserowychśmietana kremowa 375 gramówskórka pomarańczowa według uznaniaplastry pomarańczy według uznaniamigdały kandyzowane według uznanialistki melisy według uznaniaWykonanie:Pokroić wiśnie. Czekoladę, biszkopty, pistacje oraz migdały drobno posiekać.Utrzeć żółtka z cukrem i wymieszać z aromatem, wiśniami, migdałami, orzeszkami, biszkoptami oraz czekoladą.Ubić schłodzone 250g śmietany i połączyć z masą. Folią spożywczą wyłożyć foremkę do keksa. Wlać masę, przykryć folią i wstawić na noc do zamrażalnika.Ubić 125g śmietany. Wyjąć ciasto z formy i posmarować go ze wszystkich stron bitą śmietaną. Wstawić na 60 min ut do lodówki. Gotowe ciasto udekorować skórką pomarańczową, suszonymi lub świeżymi plastrami pomarańczy, migdałami kandyzowanymi oraz listkami melisy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: