Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiśnie amarena (ze słoika)75 gramów
pistacje 50 gramów
czekolada gorzka 100 gramów
biszkopty 100 gramów
migdały (bez skórki)50 gramów
żółtka 2 sztuk
cukier 50 gramów
aromat pomarańczowy 2 łyżek deserowych
śmietana kremowa 375 gramów
skórka pomarańczowa według uznaniaplastry
pomarańczy według uznania
migdały kandyzowane według uznanialistki
melisy według uznaniaWykonanie:Pokroić
wiśnie.
Czekoladę,
biszkopty,
pistacje oraz
migdały drobno posiekać.Utrzeć
żółtka z
cukrem i wymieszać z aromatem,
wiśniami,
migdałami, orzeszkami,
biszkoptami oraz
czekoladą.Ubić schłodzone 250g
śmietany i połączyć z masą. Folią spożywczą wyłożyć foremkę do keksa. Wlać masę, przykryć folią i wstawić na noc do zamrażalnika.Ubić 125g
śmietany. Wyjąć ciasto z formy i posmarować go ze wszystkich stron
bitą śmietaną. Wstawić na 60 min ut do lodówki. Gotowe ciasto udekorować
skórką pomarańczową, suszonymi lub świeżymi plastrami
pomarańczy,
migdałami kandyzowanymi oraz listkami
melisy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: