Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
gorzka czekolada 15 dekagramów
Biała czekolada 15 dekagramów
żółtka 2 sztuk
masło 10 dekagramówgęsta
śmietana 2 łyżek stołowychPaczka
biszkoptów 1 sztuk
wiórki kokosowe według uznaniaKruszony
cukier kandyz według uznania
kakao według uznaniaKolorowe koraliki spożywcze według uznaniaWykonanie:
Czekoladę połamać,rozpuścić w kąpieli
wodnej w osobnych naczyniach białą i gorzką.
Biszkopty pokruszyć,wymieszać z
żółtkami,utrzeć na parze,po połowie dodać do masy czekoladowej,przestudzić.Do schłodzonej masy dodać
masło i
śmietanę,dokładnie wymieszać.Formować z masy nieduże kulki,obtaczać w
kakao,wiórkach
kokosowych i koralikach.Podawać schłodzone.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: