ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegogorzka czekolada 15 dekagramówBiała czekolada 15 dekagramówżółtka 2 sztukmasło 10 dekagramówgęsta śmietana 2 łyżek stołowychPaczka biszkoptów 1 sztukwiórki kokosowe według uznaniaKruszony cukier kandyz według uznaniakakao według uznaniaKolorowe koraliki spożywcze według uznaniaWykonanie:Czekoladę połamać,rozpuścić w kąpieli wodnej w osobnych naczyniach białą i gorzką.Biszkopty pokruszyć,wymieszać z żółtkami,utrzeć na parze,po połowie dodać do masy czekoladowej,przestudzić.Do schłodzonej masy dodać masło i śmietanę,dokładnie wymieszać.Formować z masy nieduże kulki,obtaczać w kakao,wiórkach kokosowych i koralikach.Podawać schłodzone.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: