ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 63(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada gorzka 575 gramówczekolada mleczna 75 gramówśmietana kremowa 200 gramówmasło 125 gramówcukier puder 20 gramówkakao 1 łyżek deserowychwiórki czekoladowe 125 gramówWykonanie:Śmietanie zagotować, zdjąć z ognia, mieszając, rozpuścić w niej 125g połamanej gorzkiej czekolady i pozostawić na 2 godziny.Utrzeć miękkie masło z cukrem pudrem, stopniowo dodając rozpuszczona w śmietanie czekoladę. Masą napełnić szpryce do tortów. Następnie napełnić nią foremki do pralinek (mogą być silikonowe) równo z brzegami i pozostawić na noc w chłodnym miejscu.Połamana mleczna czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożyć do szprycy i wycisnąć ją na pralinki tak, by powstały niewielkie kuleczki - nadzienie. Wstawić do lodówki na 15 minut.Połamane 450g gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą widelca lub szczypczyków kuchennych zamoczyć pralinki w czekoladzie. Pozostawić na 5 minut do osączenia pilnując, aby czekolada całkowicie nie stężała.Jeszcze wilgotne pralinki obtoczyć w czekoladowych wiórkach i chłodzić 60 minut. Ułożyć je w papierowych foremkach i lekko oprószyć kakao.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: