ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośmietana 200 mililitrówmasło 30 gramówczekolada deserowa 250 gramówczekolada gorzka 250 gramówkoniak 2 łyżek stołowychkuwertura czekoladowa 100 gramówmasło roslinne 0,5 łyżek deserowychcukier puder według uznaniawiórki czekoladowe jasne według uznaniawiórkie czekoladowe ciemne według uznaniakakao według uznaniaWykonanie:Zagotować śmietanę z masłem. Zdjąć z ognia i dodać połamana czekoladę. Mieszać, aż powstanie gładka masa. Dodać koniak, wymieszać i przelać do płaskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na noc. Z plastycznej masy uformować różnego kształtu pralinki.Kuwerturę czekoladową rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło roślinne i udekorować pralinki lub obtoczyć je w kakao.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: