Wykonanie
            Mega 
kokosowe, rozpływające się w ustach. Można zrobić ich więcej i przechowywać dłużej w szczelnym pojemniku w zamrażarce - o ile cokolwiek zostanie ;-)

Składniki:250 g 
wiórków kokosowych (+ 2 łyżki do dekoracji)250 ml 
śmietanki 30 lub 36%pół szklanki 
cukru200 g 
masła dobrej jakości2 
mleczne czekolady1 
gorzka czekoladaPrzygotowanie:
Masło rozpuściłam w rondelku i dodałam 
śmietankę oraz 
cukier. Gotowałam przez około 5 minut, ciągle mieszając.Do zagotowanej masy dorzuciłam 
wiórki kokosowe i dokładnie wymieszałam.Na dużą blaszkę wyłożyłam folię spożywczą, na której równomiernie rozłożyłam masę 
kokosową. Ostudziłam i na trzy godziny wstawiłam do zamrażarki.
Czekolady rozpuściłam w kąpieli 
wodnej.Masę 
kokosową pokroiłam w prostokątne batoniki, które zanurzałam w 
czekoladzie i dekorowałam wiórkami kokosowymi.Gotowe batoniki wstawiłam jeszcze na pół godziny do lodówki, aby 
czekolada stężała.
