Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 25(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiśnie kandyzowane 50 gramów
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 125 gramów
cukier 100 gramów
pistacje 25 gramów
płatki migdałowe 125 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
czekolada gorzka 50 gramów
czekolada mleczna 50 gramówWykonanie:Mieszając, zagotować
masło,
śmietanę i
cukier. Dodać
płatki i posiekane
pistacje oraz posiekane
wiśnie. Ponownie zagotować, mieszając, dodać
mąkę i wymieszać. Masę
orzechową łyżeczką nakładać na 2 blachy wyścielone papierem do pieczenia, w dość dużych odstępach. Każdą porcję lekko spłaszczyć. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, wystudzić.Połamane obie
czekolady stopić w kąpieli
wodnej.
Spody oraz brzegi
ciasteczek zanurzyć w polewie i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: