ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 25(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowiśnie kandyzowane 50 gramówmasło 1 łyżek stołowychśmietana 125 gramówcukier 100 gramówpistacje 25 gramówpłatki migdałowe 125 gramówmąka 2 łyżek stołowychczekolada gorzka 50 gramówczekolada mleczna 50 gramówWykonanie:Mieszając, zagotować masło, śmietanę i cukier. Dodać płatki i posiekane pistacje oraz posiekane wiśnie. Ponownie zagotować, mieszając, dodać mąkę i wymieszać. Masę orzechową łyżeczką nakładać na 2 blachy wyścielone papierem do pieczenia, w dość dużych odstępach. Każdą porcję lekko spłaszczyć. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, wystudzić.Połamane obie czekolady stopić w kąpieli wodnej. Spody oraz brzegi ciasteczek zanurzyć w polewie i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: