ßßß Cookit - przepis na Migdałowe florentynki

Migdałowe florentynki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 25
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wiśnie kandyzowane 50 gramów
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 125 gramów
cukier 100 gramów
pistacje 25 gramów
płatki migdałowe 125 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
czekolada gorzka 50 gramów
czekolada mleczna 50 gramów
Wykonanie:
Mieszając, zagotować masło, śmietanę i cukier. Dodać płatki i posiekane pistacje oraz posiekane wiśnie. Ponownie zagotować, mieszając, dodać mąkę i wymieszać. Masę orzechową łyżeczką nakładać na 2 blachy wyścielone papierem do pieczenia, w dość dużych odstępach. Każdą porcję lekko spłaszczyć. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, wystudzić.
Połamane obie czekolady stopić w kąpieli wodnej. Spody oraz brzegi ciasteczek zanurzyć w polewie i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9754/Migdalowe-florentynki