Wykonanie
Czekoladowe ciasto idealne dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z pieczeniem ciast, ponieważ powinno wyglądem przypominać ciasto z zakalcem. Nie zmienia to faktu że jest przepyszne i obłędnie pachnie
czekoladą.
SKŁADNIKI (forma 30 x 20)200 g
gorzkiej czekolady200 g
masła100 g
mąki200 g
cukru5 jajSPOSÓB PRZYGOTOWANIAW kąpieli
wodnej (w garnku zagotować
wodę na nim umieści miskę) rozpuścić
masło z
czekoladą.
Jaja zmiksować z
cukrem na puszystą masę następnie dodać
mąkę i ponownie zmiksować, cały czas miksując powoli wlewać roztopiona
czekoladę i wszystkie składniki dokładnie połączyć. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wylać na blachę, wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 C 20-25 minut. Po upieczeniu polać
czekoladą i pokroić w kwadraty.