Wykonanie
Nie ma co, to ciasto które robi wielką karierę! Już o nim pisałyśmy, ale wracamy do Was z pysznym brownie.
A wszystko to dzięki...prodiżowi! Pamiętacie to słowo z zamierzchłych czasów? Nasz pochodzi z babcinej piwnicy, gdzie czekał w zapomnieniu kilka długich lat.
Ale koniec z tym! Przypomnimy mu lata świetlności:)
Póki co badamy się jak byk z torreadorem...

SKŁADNIKI:
2 tabliczki
gorzkiej czekolady1
masło100 gram
mąki300 gram
cukru6
jajekWYKONANIE:
Czekoladę i
masło rozpuszczamy w kąpieli
wodnej, odstawiamy żeby masa ostygła.
Mąkę,
cukier i
jajka miksujemy, dodajemy ostudzona masę
czekoladową i wszystko mieszamy łyżką.
Formę do ciasta wykładamy papierem, wlewamy ciasto, wstawiamy do prodiża na 20-25 min. Po upływie czasu sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
Banalne, prawda?
A wiecie co jest najlepsze w tym boskim cieście? Że nawet jeśli wyjdzie zakalec, to nie szkodzi. Tak właśnie ma wyglądać.
Uczta dla podniebienia!
Smacznego.









