ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 4 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukpomidory 5 sztukcukinia 2 sztuksałata 1 sztukpomararancze 2 sztukczosnek 2 ząbkioliwa 7 łyżek stołowychocet 4 łyżek stołowychmusztarda serbska 1 łyżek deserowychcukier puder 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki. Umyte cukinie pociąć wzdłuż w cienkie plasterki. Z jednej wyszorowanej pomarańczy wycisnąć sok, a drugą sparzoną, pokroić na cząstki razem ze skórką. Umyte pomidory pokroić na ćwiartki. Oczyszczone, osuszone część liści sałaty porwać na mniejsze kawałki.Na łyżce oliwy obsmażyć plastry cukinii z obu stron ana złoty kolor, wystudzić.4 talerze fantazyjnie wyłożyć liśćmi sałaty, a na nich ułożyć po porcji warzyw i pomarańczy. Schłodzić w lodowce.Sos: wymieszać sok pomarańczowy z octem, dodać musztardę oraz rozdrobniony czosnek. Ubijając, powoli dolewać małe porcje oliwy. Można dodać odrobinę startej skórki z pomarańczy. Doprawić sos do smaku cukrem pudrem, sola oraz pieprzem. Sos powinien mieć konsystencje majonezu. Tym sosem zalać sałatkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: