Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
soczewica zielona 1 po. gramów
sól do smaku gramów
koncentrat pomidorowy ok.2 łyżki stołowe gramów
czosnek 5 ząbków gramów
natka pietruszki 1/2 pęczka gramówduża
cebula 1 gramów
listek laurowy 1 szt. gramów
koperek 1/2 pęczka gramów
pieprz do smaku gramów
oregano szczypta gramów
ocet do smaku gramów
olej ok.1 łyżki stołowej gramówWykonanie:
Soczewicę należy wypłukać.Następnie zalać
wodą do połowy garnka, tak żeby pokryła
soczewicę.Zagotować przez ok.5-10 minut, odcedzić.Przecedzić na sitku i wypłukać.Ponownie
soczewicę przełożyć do garnka i zalać świeżą
wodą - ilość w zależności od tego jak gęstą zupę chcemy ugotować.Dodać startą
cebulę,
listek laurowy,rozgnieciony
czosnek,
sól,
pieprz,odrobinę
oregano,pokrojoną
natkę pietruszki,
koperek,
olej,
ocet,
koncentrat pomidorowy.Gotować aż
soczewica zacznie tworzył otwierające się łuski.I GOTOWE . SmacznegoAutor: kasia610529Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: