« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegożeberka wieprzowe 1 kilogramówkapusta kiszona 500 gramówliść laurowy 1 sztukmarchewka 1 sztukpietruszka 1 sztukseler 1 sztukpor 0,5 sztukziele angielskie 5 ziarnaziemniaki 500 gramówmąka 1 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychkminek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte żeberka ugotować w całości w 2 litrach wody razem z kapustą i oczyszczonymi, pokrojonymi warzywami, listkiem laurowym oraz zielem angielskim. Obrane ziemniaki ugotować osobno. Zasmażkę przygotować z masła i maki, rozprowadzić 2 łyżkami wody z ziemniaków, gdy żeberka i warzywa będą już miękkie zaprawić nią zupę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i kminkiem. Podawać z całymi ziemniakami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: