ßßß Cookit - przepis na Kwaśnica na żeberkach

Kwaśnica na żeberkach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 1 kilogramów
kapusta kiszona 500 gramów
liść laurowy 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1 sztuk
por 0,5 sztuk
ziele angielskie 5 ziarna
ziemniaki 500 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
kminek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte żeberka ugotować w całości w 2 litrach wody razem z kapustą i oczyszczonymi, pokrojonymi warzywami, listkiem laurowym oraz zielem angielskim. Obrane ziemniaki ugotować osobno. Zasmażkę przygotować z masła i maki, rozprowadzić 2 łyżkami wody z ziemniaków, gdy żeberka i warzywa będą już miękkie zaprawić nią zupę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i kminkiem. Podawać z całymi ziemniakami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12435/Kwasnica-na-zeberkach