Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
jajka 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
woda 1 szklanek
grzyby leśne 350 gramów
cebula 1 sztuk
smalec 2 łyżek stołowych
fasola biała konserwowa 1 puszka
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do przesianej
mąki dodać szczyptę
soli,
jajko,
olej, mieszając, dolewać ciepłą
wodę lub
mleko. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut.Farsz: oczyszczone
grzyby ugotować w osolonej wodzie. odcedzone posiekać lub zmielić. oczyszczona, posiekana
cebulę zeszklić na
smalcu, dodać
grzyby, mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzu i dusić razem kilka minut. Wymieszać z odcedzona
fasolą.Rozwałkować ciasto na cienki placek, wykroić filiżanka placuszki, na każdy kłaść porcję farszu i zlepić brzegi. Gotować 2 minuty (od wypłynięcia) w osolonym wrzątku. Podawać polane roztopionym
masłem lub kwaśną
śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: