ßßß Cookit - przepis na Pierogi z fasolą i grzybami

Pierogi z fasolą i grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
jajka 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
woda 1 szklanek
grzyby leśne 350 gramów
cebula 1 sztuk
smalec 2 łyżek stołowych
fasola biała konserwowa 1 puszka
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Do przesianej mąki dodać szczyptę soli, jajko, olej, mieszając, dolewać ciepłą wodę lub mleko. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut.
Farsz: oczyszczone grzyby ugotować w osolonej wodzie. odcedzone posiekać lub zmielić. oczyszczona, posiekana cebulę zeszklić na smalcu, dodać grzyby, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzu i dusić razem kilka minut. Wymieszać z odcedzona fasolą.
Rozwałkować ciasto na cienki placek, wykroić filiżanka placuszki, na każdy kłaść porcję farszu i zlepić brzegi. Gotować 2 minuty (od wypłynięcia) w osolonym wrzątku. Podawać polane roztopionym masłem lub kwaśną śmietaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12407/Pierogi-z-fasola-i-grzybami