ßßß Cookit - przepis na Zupa ziemniaczana z porem i koperkiem

Zupa ziemniaczana z porem i koperkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 8 sztuk
pory 2 sztuk
seler 0,5 sztuk
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
imbir 0,5 łyżek deserowych
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki pokroić w plastry, a oczyszczone pory w cienkie talarki. Oczyszczony seler, marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa zalać wodą, doprawić solą oraz pieprzem i gotować, aż zmiękną. Oczyszczoną, posiekana cebulę zeszklić na maśle i dodać do zupy. Chwilę razem gotować. Wymieszać mąkę ze śmietana i połączyć z zupą, zagotować. Mieszając, doprawić do smaku imbirem, solą oraz pieprzem. Podawać posypaną posiekanym koperkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12393/Zupa-ziemniaczana-z-porem-i-koperkiem