ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 8 sztukpory 2 sztukseler 0,5 sztukmarchewka 1 sztukpietruszka 1 sztukcebula 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychśmietana 1 szklanekimbir 0,5 łyżek deserowychkoperek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić w plastry, a oczyszczone pory w cienkie talarki. Oczyszczony seler, marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa zalać wodą, doprawić solą oraz pieprzem i gotować, aż zmiękną. Oczyszczoną, posiekana cebulę zeszklić na maśle i dodać do zupy. Chwilę razem gotować. Wymieszać mąkę ze śmietana i połączyć z zupą, zagotować. Mieszając, doprawić do smaku imbirem, solą oraz pieprzem. Podawać posypaną posiekanym koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: