Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 8 sztuk
pory 2 sztuk
seler 0,5 sztuk
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
imbir 0,5 łyżek deserowych
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w plastry, a oczyszczone
pory w cienkie talarki. Oczyszczony
seler,
marchewkę oraz
pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa zalać
wodą, doprawić
solą oraz
pieprzem i gotować, aż zmiękną. Oczyszczoną, posiekana
cebulę zeszklić na
maśle i dodać do zupy. Chwilę razem gotować. Wymieszać
mąkę ze
śmietana i połączyć z zupą, zagotować. Mieszając, doprawić do smaku
imbirem,
solą oraz
pieprzem. Podawać posypaną posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: